Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Κάρβουνο η Πεντέλη!

Κάρβουνο η Πεντέλη!

http://www.sport-fm.gr/article/191322

24/08/2009, 11:19

Πολύ δύσκολη αυτή την ώρα (11:00) η κατάσταση στο Πικέρμι. Η πυρκαγιά έχει φτάσει σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Οι κάτοικοί τους τα εγκατέλειψαν, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τα σώσουν.
Μεγάλο κίνδυνο διέτρεξε η Καλλιτεχνούπολη. Σπίτια σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν άλλαξε η φορά του αέρα. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι φλόγες από το μοναστήρι και τα πρώτα σπίτια στο Νταού Πεντέλης.
Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της Νέας Μάκρης. Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής πραγματοποιεί από το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά στα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό, όπου απειλούνται σπίτια. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί κατοικίες στην Κάρυστο, στον οικισμό Μετόχι. Να επισημάνουμε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων 6 με 7 Μποφόρ, είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Εξασθένηση των ανέμων - σύμφωνα με την EΜΥ, προβλέπεται από το απόγευμα. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ μεγάλος είναι την Δευτέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε: Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Χίο, και Ικαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: