Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Οι 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Οι 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα
http://financial.flash.gr/ellada/epishmanseis1/2008/3/24/27976id/
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού Best Workplaces 2008, ανακοινώθηκαν, από το Great Place to Work? Institute Hellas, οι 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η αξιολόγηση των εταιρειών έγινε σε συνεργασία με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School και αξιολόγηση η κάθε επιχείρησης βασίστηκε σε πέντε βασικές διαστάσεις: την αξιοπιστία, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την υπερηφάνεια και τη συντροφικότητα.

Οι 20 νικήτριες εταιρείες για φέτος είναι οι:

1 PISCINES IDEALES

2 MICROSOFT ΕΛΛΑΣ

3 PROCTER & GAMBLE HELLAS

4 GENESIS PHARMA

5 CADBURY HELLAS

6 ΑΙΩΝ (ΙΣΘΜΟΣ)

7 KRAFT FOODS HELLAS

8 EXODUS

9 BRISTOL- MYERS SQUIBB

10 PRAKTIKER HELLAS

11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒ)

12 ΜΕΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

13 UCB

14 TASTY FOODS

15 AIG GREECE

16 ALDEMAR HOTELS & SPA

17 HEWLETT- PACKARD HELLAS

18 ΠΕΙΡΑΙΩΣ DIRECT SERVICES

19 EAGLES PALACE HOTEL & SPA

20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ

Φέτος, η συνολική συμμετοχή ανήλθε σε 44 εταιρείες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και οι δύο από αυτές είναι δημόσιου χαρακτήρα. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες (57%) που συμμετείχαν στην φετινή αξιολόγηση, είναι πολυεθνικές και οι υπόλοιπες (43%) ελληνικές. Οι δέκα από τις 20 διακριθείσες εταιρείες είναι ελληνικές.

Στο διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι εταιρείες που απασχολούν πάνω από 50 εργαζόμενους, ανεξάρτητα νομικού καθεστώτος. Η τελική αξιολόγησή των διαγωνιζόμενων εταιριών βασίστηκε κατά τα δύο τρίτα της στις απαντήσεις των υπαλλήλων τους.

Η βράβευση των 20 διακριθέντων εταιρειών θα γίνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Οι 20 εταιρείες που βραβεύονται στο πλαίσιο του Ελληνικού διαγωνισμού, θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τους Financial Times και θα βραβευθούν στο Λονδίνο στις 27 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: