Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Συλλαλητήριο για την ακρίβεια στις 19/6 /2008

Συλλαλητήριο για την ακρίβεια στις 19/6/2008

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, στις 19:30, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών της ΓΣΕΕ με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και με καταναλωτικές οργανώσεις.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ συμμετείχαν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιωτών, οι καταναλωτικές οργανώσεις ΙΝΚΑ - ΕΚΠΟΙΖΩ - ΒΙΟΖΩ - ΝΕΟ ΙΝΚΑ - ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι φορείς, απαιτούν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων κατά των καρτέλ και των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά, εκτοξεύοντας την ακρίβεια και τον πληθωρισμό σε διπλάσια ποσοστά από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ζητούν τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής των συλλογικών και καταναλωτικών φορέων για την κοινή παρέμβαση και δράση σε όλη την οικονομική αλυσίδα από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή, ενώ απαιτούν μείωση ή πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, των καυσίμων και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: