Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ο πιλότος... συνελήφθη-Καθηλωμένο για ώρες έμεινε στη Ρόδο το κυπριακό πυροσβεστικό ελικόπτερο

Ο πιλότος... συνελήφθη
Καθηλωμένο για ώρες έμεινε στη Ρόδο το κυπριακό πυροσβεστικό ελικόπτερο
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1045185&lngDtrID=244

Eurokinissi
Την ώρα που η Αττική καιγόταν, η γραφειοκρατία κρατούσε το ελικόπτερο καθηλωμένο (φωτ. αρχείου)
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Τέσσερις ώρες καθυστέρησε στη Ρόδο το πυροσβεστικό ελικόπτερο που έστειλε η Κύπρος την Κυριακή προκειμένου να συνδράμει επειγόντως στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν το Ρώσο συγκυβερνήτη του αεροσκάφους επειδή χρωστούσε πρόστιμο 600 ευρώ που του είχε επιβληθεί στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Κύπριου υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά προκειμένου να πειστούν οι αρμόδιοι να δώσουν το πράσινο φως για την αναχώρηση προς Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, το πυροσβεστικό ελικόπτερο Kamov, μισθωμένο από τη Ρωσία, προσγειώθηκε στη Ρόδο για ανεφοδιασμό, οπότε οι αρχές του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι ο συγκυβερνήτης είχε εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Πριν από δύο χρόνια, είχε εργαστεί στην Ελλάδα για τέσσερις μήνες, ενώ είχε άδεια παραμονής μόνο για τρεις. Δεν πλήρωσε το πρόστιμο των 600 ευρώ, οπότε εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Το πρόβλημα «διευθετήθηκε μετά από επικοινωνία που είχα εγώ με τον ομόλογό μου στην Ελλάδα και αφέθηκε το ελικόπτερο και συνέχισε» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι άκουσε για το επεισόδιο χωρίς να μπορέσει να το επαληθεύσει, αλλά «αν αληθεύει, η κοινή λογική λέει πως απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία εφόσον αυτός ο άνθρωπος έχει έλθει για να βοηθήσει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: