Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τα «μαγικά» γυαλιά της Google...


Τα «μαγικά» γυαλιά της Google...


Τις έρευνές της για μία νέα γενιά επαναστατικών γυαλιών που συνδέονται με το Διαδίκτυο παρουσίασε η Google. Το φιλόδοξο σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας, με τίτλο «Project Glass», προβλήθηκε για πρώτη φορά με φωτογραφίες και video στο κοινωνικό δίκτυό της, Google+.

Τα γυαλιά, που δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς λειτουργούν, διαθέτουν κομψούς ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο Διαδίκτυο και να βλέπει video.

Τα ψηφιακά αυτά δεδομένα προβάλλονται πάνω στον ημιδιαφανή φακό-οθόνη και με αυτό τον τρόπο «επαυξάνουν» αυτό που ο χρήστης βλέπει στο πραγματικό οπτικό πεδίο γύρω του. Μάλιστα, τα γυαλιά διαθέτουν και ενσωματωμένα μικρόφωνα που δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να τα ελέγχει μόνο με τη φωνή του.

Όταν ο χρήστης φορά και ενεργοποιεί τα «μαγικά» γυαλιά, αυτά εμφανίζουν στο οπτικό πεδίο του διάφορα εικονίδια με παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου, όπως π.χ. το δελτίο καιρού ή οδηγίες προσανατολισμού στην πόλη μέσω του Google Maps.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

3 σχόλια:

Tinsie είπε...

Καφέ φτιάχνουν; Άμα δεν φτιάχνουν καφέ...

Ανώνυμος είπε...

olo: nomizo ektos kafe kai ton allon tha ftiaxnoun kai ta nyxia!!!! :)

Tinsie είπε...

Plaka plaka, exo para poli kairo na ftiakso nixia!