Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας...αυτός ήταν ο Δημήτρης Χριστούλας


Ο άνθρωπος της διπλανής πόρταςΟ Μάκης της διπλανής πόρτας, ένας άνθρωπος μορφωμένος, επιστήμονας, πολύ αγαπητός στη γειτονιά του, που παραπονιόταν για το γεγονός ότι δεν αντιδρά η νεολαία με τα όσα συμβαίνουν γύρω της, αυτός ήταν ο Δημήτρης Χριστούλας, η αυτοχειρία του οποίου το πρωί της Τετάρτης συγκλόνισε τους φίλους, τους οικείους του αλλά και όλους τους Έλληνες.

Ως έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, κεφάτο, χαμογελαστό και κοινωνικότατο περιγράφουν τον δικό τους Μάκη οι φίλοι και οι γνωστοί του στην κάμερα της zougla.gr που βρέθηκε στη γειτονιά του.

Ο Δημήτρης Χριστούλας, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ίδιοι, δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Αν και αρκετά ηλικιωμένος πια, όλοι μιλούσαν για τη ζωντάνια και την ευθυμία που απέπνεε…

Βαθιά πολιτικοποιημένος και καλός γνώστης της ιστορίας, ο Μάκης αντιδρούσε σε ό,τι συνέβαινε στη χώρα του. Ένθερμος υποστηρικτής του «Δεν Πληρώνω», ο 77χρονος συνήθιζε πολύ συχνά να βγαίνει στους δρόμους μαζί με μέλη του κινήματος, σε διάφορες κινητοποιήσεις που διοργάνωναν.

Ζούσε τη ζωή του αξιοπρεπέστατα, ήρεμα και το μόνο του παράπονο ήταν ότι οι νέοι παρέμεναν άπραγοι στα σκληρά μέτρα που τους επιβάλλονταν, τα οποία θεωρούσε ότι τους αποστερούσαν το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον.

Το πώς ο ίδιος βίωνε τις συνταρακτικές αυτές αλλαγές, το ανέφερε στο χειρόγραφο σημείωμα που άφησε πίσω του: «Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου».

Τον ελεύθερο χρόνο του, του άρεσε να τον περνά με τους φίλους του σε γειτονικό πρακτορείο του ΟΠΑΠ, ενώ σύχναζε και σε κοντινό ταχυφαγείο.

Η zougla.gr μίλησε με κοντινά του άτομα, φίλους του, ένοικους στην πολυκατοικία όπου διέμενε, απλούς ανθρώπους, όπως άλλωστε ήταν και ο ίδιος.

Το ρεπορτάζ είναι άκρως αποκαλυπτικό για τη ζωή του αυτόχειρα φαρμακοποιού.

Όπως λένε, «ο Μάκης επί πολλά χρόνια γύριζε σε αυτή τη γειτονιά των Αμπελοκήπων και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα». Κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ευκατάστατο, κοινωνικό και χαμογελαστό με όλους.

Η zougla.gr μίλησε με τον κ. Σταύρο Ρίζο, ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου δίπλα στο φαρμακείο που παλαιότερα ανήκε στον Δημήτρη Χριστούλια. Ο ίδιος ανέφερε ότι καθημερινά συζητούσε μαζί του και δεν ήταν λίγες οι φορές που «έπιναν τσίπουρα μαζί» μπροστά στην αυλή του ψιλικατζίδικου. Τόνισε, δε, ότι γνωρίζει πολύ καλά και την οικογένειά του και επέμεινε πως ο αυτόχειρας δεν αντιμετώπιζε οικονομική στενότητα.

H κα Βασιλική Τσέρτου, παλαιά πελάτισσα στο φαρμακείο του, έκανε λόγο για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο που δεν είχε χρέη:

Το ίδιο ισχυρίζεται και ο φίλος του, Αντώνης Σκαρμούτσος:


Καθημερινά επισκεπτόταν τον κ. Σπύρο Γιώτη, ιδιοκτήτη περιπτέρου στη γειτονιά του. «Καπνιστής αλλά όχι φανατικός» δήλωσε ο περιπτεράς της γειτονιάς, αναφερόμενος στον αυτόχειρα.

Ο Δημήτρης Χριστούλας διέμενε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Λογοθετίδη 5 στους Αμπελόκηπους.

Αν και οι ένοικοι της πολυκατοικίας γνώριζαν λιγότερο τον Χριστούλα, αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και δηλώνουν σοκαρισμένοι. Η zougla.gr πετυχαίνει δύο από τους ενοίκους την ώρα της εισόδου τους στην πολυκατοικία, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον φαρμακοποιό.

Παρακολουθήστε τι δηλώνουν:


Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: