Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Ρεκόρ πωλήσεων για την «Κλεμμένη Ζωή»

Ρεκόρ πωλήσεων για την «Κλεμμένη Ζωή»
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=410964 
Το βιβλίο που έγραψε η ίδια η Ντιούγκαρντ κυκλοφόρησε στις 12 Ιουλίου
Ρεκόρ πωλήσεων για την «Κλεμμένη Ζωή»

Share
εκτύπωση 


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το βιβλίο "A Stolen Life" (Κλεμμένη Ζωή) της Τζέισι Ντιούγκαρντ που απήχθη το 1991 και κρατήθηκε αιχμάλωτη επί 18 χρόνια. Τα απομνημονεύματα όπου η κοπέλα περιγράφει με λεπτομέρειες την κόλαση της σεξουαλικής κακοποίησης και της αιχμαλωσίας της πούλησε την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του 175.000 αντίτυπα, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster.

Το βιβλίο που έγραψε η ίδια η Ντιούγκαρντ κυκλοφόρησε στις 12 Ιουλίου και στη μορφή του ebook με πωλήσεις που έφτασαν τις 100.000, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Την Τζέισι απήγαγε σε ηλικία 11 ετών ο Φίλιπ Γκαρίντο, που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Στη διάρκεια της ομηρίας της η Τζέισι βιάστηκε και κακοποιήθηκε. Απέκτησε δύο κόρες από τον απαγωγέα της.

Η νεαρή γυναίκα απελευθερώθηκε μαζί με τα παιδιά της το 2009 όταν η αστυνομία συνέλαβε τον Γκαρίντο σε πανεπιστημιούπολη της βόρειας Καλιφόρνιας. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε ισόβια και η σύζυγός του Νάνσι σε κάθειρξη 36 ετών.

Η Ντιούγκαρντ αποζημιώθηκε με 20 εκατομμύρια δολάρια και ζει σήμερα με την οικογένειά της.

Το βιβλίο καλύπτει την περίοδο από την απαγωγή της το 1991 ως σήμερα.

Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό People. Την συνέντευξη της Τζέισι στο ABC στην εκπομπή "Primetime" παρακολούθησαν περίπου 15 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ήδη ο εκδοτικός οίκος έχει προχωρήσει στην πέμπτη έκδοση του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: