Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι Πυξ Λαξ ενθουσίασαν τους 70.000 θεατές τους

Οι Πυξ Λαξ ενθουσίασαν τους 70.000 θεατές τους
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=411065&h1=true 
Επτά χρόνια μετά τη διαλυσή του, το συγκρότημα έδωσε μια συναυλία στη μνήμη του τρίτου μέλους του, Μάνου Ξυδούς
Οι Πυξ Λαξ ενθουσίασαν τους 70.000 θεατές τους
Γέμισε το ΟΑΚΑ από φίλους των Πυξ Λαξ
35Share
εκτύπωση 
 
Το κοινό της συναυλίας.... μιλάει από μόνο του
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας με την κιθάρα του
 
2  φωτογραφίες
Αθήνα

Εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 13 Ιουλίου, στο ΟΑΚΑ για να τραγουδήσουν μαζί με τους Πυξ Λαξ σε μια συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Ξυδούς: Επτά, σχεδόν χρόνια μετά τη διάλυσή τους, απέδειξαν ότι αρκεί να ξαναενωθούν για να προκαλέσουν τόσο μεγάλο ενθουσιασμό στο κοινό τους, ένα κοινό που διαρκώς ανανεώνεται ηλικιακά. Γιατί χθες το βράδυ, νέα κυρίως παιδιά, γύρω στα είκοσι, άρχισαν, σιγά-σιγά να καταφθάνουν από τις έξι το απόγευμα στον χώρο της συναυλίας. Ως τις εννιάμιση είχαν μαζευτεί όλοι, ώστε λίγα λεπτά αργότερα, να βγουν στη σκηνή οι Πυξ Λαξ, χαρίζοντας αγαπημένα κομμάτια από την πολυετή τους πορεία στον χώρο της ελληνικής ροκ.

Η ιδέα για την επανένωση των Πυξ Λαξ ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος και την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη του συγκροτήματος από το 1995 ως το 2003. Το Πάσχα του 2010 το μοιράστηκαν με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα και στις 13 Ιουλίου του 2010 άρχισε η προπώληση της συναυλίας _αφιερωμένη στη μνήμη του Ξυδούς. Μαζί του ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα), ο Βασίλης Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Γιαννόπουλος (τύμπανα), Νίκος Γιαννάτος (μπάσο) και Νίκη Γρανά (ακορντεόν).
Ο κόσμος συμμετείχε ενεργά και τραγουδούσε, κι ας τον πρόδωσε ο ήχος σε ορισμένες στιγμές. Κι αν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι Πυξ Λαξ θέλησαν να αποχαιρετίσουν το κοινό, τα ανκόρ δεν σταμάτησαν, γι΄αυτό κι εκείνοι συνέχισαν, μέχρι να φθάσει η ώρα της λήξης, με πολλά βεγγαλικά στον αέρα. Ανανέωσαν όμως το ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό, μετά τη λήξη της περιοδείας τους ανά την Ελλάδα, στη Μαλακάσα, στις 10 Σεπτεμβρίου.... Ενδιαμέσως η περιοδεία έχει ως εξής: Λάρισα (21/7), Καβάλα (23/7), Αλεξανδρούπολη (24/7), Κύπρος (30/7), Καρπενήσι (6/8), Καλαμάτα (10/8), Ολυμπία (12/8), Θεσσαλονίκη (7/9), Πάτρα (17/9) και Ηράκλειο Κρήτης (26/9). Αυγούστου 2011, Δημοτικό Στάδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: