Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γύρος του κόσμου με τρεις φωνές

Πασπαλά, Γιαννάτου και Φαραντούρη στο Παλλάς

Ο Γύρος του κόσμου με τρεις φωνές

NAFTEMPORIKI.GR Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 08:00
Η Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου, θα συναντηθούν ξανά στη σκηνή του Παλλάς, την Πέμπτη 18 Μαρτίου για να κάνουν το γύρο του κόσμου με το ρεπερτόριο, τις εικόνες, τις διαφορετικές εμπειρίες τις νέες εντυπώσεις και τις καινούργιες αισθητικές, που έχει αποκομίσει η καθεμιά τα τελευταία χρόνια.
Οι τρεις μεγάλες φωνές, ενώνουν το ιδιαίτερο ύφος, τη λυρικότητα, το πάθος και τις ερμηνείες τους σε μια παράσταση-πανδαισία φωνητικών αποχρώσεων και μαγευτικών ήχων. Με αφορμή την καλλιτεχνική ανάγκη να ξαναβρούν τις μελωδίες και τη μουσική ψυχή κάθε χώρας, συλλέγουν ηχοχρώματα διαφορετικών πολιτισμών και ταξιδεύουν μαζί στις εθνικές μουσικές του κόσμου.
Σε αυτό το μουσικό ταξίδι ξεκινούν από την Ελλάδα, τη δημοτική και τη βυζαντινή παράδοση, τα ρεμπέτικα, το έντεχνο και περνώντας από τα Βαλκάνια, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, φτάνουν ως τη Βόρειο Αμερική με τα spiritual και τα gospel, την Kαραϊβική και τη Λατινική Αμερική.
Συνταξιδιώτες τους, ο σπουδαίος πιανίστας Τάκης Φαραζής και μια ορχήστρα με εξαίρετους σολίστ, όπως οι Ντέιβιντ Λιντς, Θωμάς Κωνσταντίνου, Γιώργος Καλούδης, Διονύσης Βαρβιτσιώτης, Πέτρος Βαρθακούρης και Γιάννης Αγγελόπουλος.
Πληροφορίες: Θέατρο Παλλάς, 18 Μαρτίου, ώρα έναρξης 21.00, www.ellthea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: