Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Νεκρά βρέθηκαν τα δύο μικρά αδέλφια που είχαν εξαφανιστεί από την Ορεστιάδα

Νεκρά βρέθηκαν τα δύο μικρά αδέλφια που είχαν εξαφανιστεί από την Ορεστιάδα

http://greece.flash.gr/soon/2008/6/12/39508id/


Δραματική κατάληξη είχε η ιστορία των δύο αγοριών από την Ορεστιάδα που αγνοούντο από τις 28 Μαΐου και βρέθηκαν νεκρά τις απογευματινές ώρες, σε ασανσέρ ακατοίκητης οικοδομής στο κέντρο της πόλης.
Ο 8χρονος Αμέτ και ο 7χρονος αδελφός του Αϊχάν βρέθηκαν νεκροί μέσα σε θάλαμο ασανσέρ, που είχε σταματήσει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου ορόφου, από υπάλληλο καταστήματος καλλυντικών που λειτουργεί στο ισόγειο και ενοχλήθηκε από την δυσοσμία που υπήρχε στο χώρο της οικοδομής.
Η υπάλληλος είδε ότι μέσα στο θάλαμο του ασανσέρ υπήρχαν δυο μικρά ημίγυμνα μικρά αγόρια νεκρά. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο χώρο κατέφθασαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας κ. Γιώργος Σαλαμάγκας, η Εισαγγελέας, ο ιατροδικαστής κ. Παύλος Παυλίδης και η σήμανση, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε. Από την νεκροψία που έγινε από τον ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά δεν έφεραν εξωτερικές κακώσεις, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή που θα γίνει τις επόμενες ώρες.
Στην οικοδομή που βρέθηκαν τα δύο παιδιά, παρόλο που δεν κατοικείται, το ασανσέρ βρισκόταν σε λειτουργία. Βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, πολύ κοντά στην πλατεία της Ορεστιάδας, όπου είχαν δει τα δυο άτυχα αγόρια για τελευταία φορά.
Οι Αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα χωρίς να αποκλείουν την περίπτωση του ατυχήματος. Δηλαδή τα δύο παιδιά να μπήκαν στην ακατοίκητη οικοδομή για να παίξουν και να εγκλωβίστηκαν στο θάλαμο του ασανσέρ. Οι απαντήσεις ωστόσο θα δοθούν από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και από την διενέργεια της νεκροτομής.
Το ιστορικό
Πριν από δεκαπέντε ημέρες, οι αστυνομικές αρχές της Ορεστιάδας, με την συνδρομή ειδικών κλιμακίων της αστυνομίας από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού, ξεκίνησαν συστηματικές έρευνες για να εντοπίσουν τον 8χρονο Αμέτ και τον 7χρονο αδελφό του Αϊχάν, που το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαΐου δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Την επομένη, οι συγγενείς τους ανέφεραν το περιστατικό στις αρχές. ʼρχισαν αμέσως οι έρευνες, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε και το σύστημα ʼμπερ Αλέρτ. Αποφασίζεται στις έρευνες να συνδράμουν και άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ στη μάχη ανεύρεσης των παιδιών ρίχνεται και ελικόπτερο της αστυνομίας που χτενίζει την περιοχή του βορείου Έβρου. Το διάστημα αυτό οι γονείς απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις μέσω των ΜΜΕ, εκλιπαρώντας τον κόσμο να βοηθήσει για να βρουν τα παιδιά τους.
Ύστερα από οκτώ ημέρες άκαρπων ερευνών, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουνίου, η μάνα των παιδιών παρουσιάζει στην Αστυνομία ένα νέο στοιχείο. Εμφανίζει το όνομα ενός μακρινού συγγενούς του πρώην συζύγου της, που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ο συγγενής της οικογένειας συλλαμβάνεται και ανακρίνεται από τους άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Λίγες ώρες αργότερα, στην Αστυνομική Διεύθυνσης Ορεστιάδας όπου οι καταθέσεις συνεχίζονται, η μητέρα των παιδιών αποκαλύπτει, ότι τα ανήλικα έχουν δοθεί στο παραπάνω συγγενικό τους ζευγάρι, προκειμένου να μεριμνήσουν για ανεύρεση οικογένειας προς υιοθεσία. Οι γονείς του Αμέτ και του Αϊχάν και το συγγενικό ζευγάρι από την Ημαθία παραπέμπονται στην εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας. Η εισαγγελέας διατάσει να αφεθεί η μητέρα ελεύθερη, καθώς έχει υπό την προστασία της ακόμη 5 ανήλικα παιδιά, ενώ ο βιολογικός πατέρας και το συγγενικό ζευγάρι που αρνούνται κάθε σχέση με την υπόθεση, μετά την απολογία τους στον ανακριτή προφυλακίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: