Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Νέο Ξεκίνημα», ένα πρόγραμμα απασχόλησης ομογενών στη Γερμανία

Νέο Ξεκίνημα», ένα πρόγραμμα απασχόλησης ομογενών στη Γερμανία ΕRΤ3.GR
17 Ιαν.
Δύο Ελληνίδες της Γερμανίας πέτυχαν σε μόλις 18 μήνες να ιδρύσουν πάνω από 70 νέες θέσεις εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις ομογενών επιχειρηματιών στις περιοχές της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ. Ο λόγος για τη Χριστίνα Αλεξόγλου-Πατέλκου και την Γεωργία Τσιτσή, πρωτεργάτριες του προγράμματος «Νέο Ξεκίνημα», μία κοινή προσπάθεια του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Κολωνίας.
Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ε.Ε. και το ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού JOBSTARTER, προσελκύει το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ. Μάλιστα το περιοδικό του ΕΒΕ Κολωνίας «IHK Plus» φιλοξένησε στο τελευταίο τεύχος του ολοσέλιδο άρθρο για το «Νέο Ξεκίνημα» με αναφορά στο εξώφυλλο με τον τίτλο του προγράμματος στα ελληνικά.
«Αυτή η έκπληξη με έκανε να νοιώσω υπερήφανη. Όταν διάβασα τις λέξεις "Νέο Ξεκίνημα" στα ελληνικά στο εξώφυλλο του "ΙΗΚ Plus" ειλικρινά συγκινήθηκα», λέει η Χριστίνα Αλεξόγλου-Πατέλκου, υπεύθυνη του προγράμματος.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά το έργο του προγράμματος από την αρχή, εκφράζει την ικανοποίηση του και τονίζει ότι ο Σύνδεσμος, ως εκπρόσωπος των ομογενών επιχειρηματιών σε όλη την Γερμανία, αποδίδει στο «Νέο Ξεκίνημα» μεγάλη σημασία και το θεωρεί πρότυπο για την εξάπλωσή του και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας.
«Σε συνεργασία με Υπουργεία, Επιμελητήρια, Γραφεία Εργασίας και άλλους συναρμόδιους φορείς, θέλουμε να δούμε το πρόγραμμα αυτό και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας και μέσω αυτού να "ταρακουνήσουμε" το ομογενειακό δυναμικό, να αλλάξουμε τα δεδομένα», σημειώνει ο κ. Κοτσαμπόπουλος.
«Δεν είναι ωραίο να ακούς συνεχώς να σου λένε, εσείς οι Έλληνες είστε η εθνότητα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά το μικρότερο σε επιχειρήσεις που διαθέτουν θέσεις εκπαίδευσης στην Γερμανία. «Με το "Νέο Ξεκίνημα" αποδείξαμε ποιές δυνατότητες έχει πράγματι η ομογένεια και αυτό μας γεμίζει υπερηφάνεια».
Ο DHW ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1993 στην Κολωνία από Έλληνες ομογενείς και Γερμανούς επιχειρηματίες με κύριο σκοπό την προώθηση των ελληνογερμανικών και των γερμανοκυπριακών εμποροοικονομικών σχέσεων. Μία από τις προτεραιότητες του Συνδέσμου, του οποίου προεδρεύει ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης, είναι και η ενημέρωση του οικονομικού κόσμου στη Γερμανία για τις νέες οικονομικές δυνατότητες και επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδος - επενδυτική γέφυρα προς τις πλησιέστερες αναδυόμενες αγορές (Βαλκάνια, Εύξεινος Πόντος, Ανατολική Μεσόγειο, Καύκασος, πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης).
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: