Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Σοκ στο Σύνταγμα: στην ουρά για πατάτες και κρεμμύδια


Σοκ στο Σύνταγμα: στην ουρά για πατάτες και κρεμμύδια
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=440043
Οι αγρότες από τη Θήβα μοίρασαν σε 3 ώρες 20 τόνους προϊόντων δωρεάν
 Σοκ στο Σύνταγμα: στην ουρά για πατάτες και κρεμμύδια
47
εκτύπωση  
 Ουρές σχημάτισαν οι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος οι οποίοι έσπευσαν για να προμηθευτούν τα προϊόντα των διαμαρτυρόμενων παραγωγών της Βοιωτίας που μεταξύ άλλων ήταν πατάτες, καρότα, σπανάκι, κρεμμύδια.

Οι αγρότες από την Θήβα κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν κάποιο πρόβλημα μόλυνσης, όπως σημειώνουν οι κρατικές υπηρεσίες.

Οι αγρότες αποφάσισαν να μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους, αντιδρώντας σε αναφορές που μιλούν για επικίνδυνα μέταλλα και άλλες ουσίες στα προϊόντα της περιοχής.

«Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή για κατανάλωση» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ένας από τους παραγωγούς που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.

Υπολογίζεται ότι μοιράστηκαν περί τους 20 τόνους προϊόντων ενώ 3 τόνοι θα δοθούν στο Ιδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Οι ουρές των κατοίκων της πρωτεύουσας που περιμένουν για να πάρουν δωρεάν λαχανικά αποδεικνύουν ότι η μείωση του εισοδήματος που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια είναι τόσο μεγάλη που θέλουν να γεμίσουν το καθημερινό τους τραπέζι με οποιονδήποτε τρόπο. Στέκονται στην ουρά στο κέντρο της Αθήνας θεωρώντας την οικολογία έναν ελιτισμό για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αδιαφορούν για τις καταγγελίες και το μόνο ουσιαστικά που τους ενδιαφέρει είναι να φέρουν σπίτι κάτι παραπάνω για την οικογένεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και τους οικονομικούς μετανάστες, που για αυτούς η διανομή των λαχανικών είναι ένα δώρο από τον ουρανό, καθώς είναι οι πρώτοι που έχει πλήξει η κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: