Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εντείνονται τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα


Εντείνονται τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=420884&h1=true
Απεργία την Πέμπτη σε όλα τα μέσα μεταφοράς
Εντείνονται τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα
Διαμαρτυρόμενοι καίνε τα σημειώματα έξω από το υπουργείο Οικονομικών


Συνεχίζονται και την Τετάρτη τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και τις επόμενες ημέρες.

Μεγάλη ταλαιπωρία θα υποστεί την Πέμπτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλες τις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Έτσι, δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς, αλλά ούτε και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, έπειτα από απόφαση για συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εργαζομένους του ΟΑΣΑ κατά της εφεδρείας.

Στη 1 το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.).

Επίσης έχει προγραμματιστεί πορεία προς τη Βουλή από εργαζόμενους σε φορείς που μπαίνουν στο καθεστώς της εφεδρείας. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ και των σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΗΔΙΚΑ.

Στις 7 μ.μ. απευθύνουν κάλεσμα λαϊκής ανυπακοής και μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Το ΚΚΕ στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τον κόσμο να πάει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Μέλη του ΠΑΜΕ, της «κοινωνικής συμμαχίας» (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) καθώς και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Ι΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, όπου έκαψαν τα σημειώματα της εφορίας για την έκτακτη εισφορά και την εισφορά αλληλεγγύης.

Επίσης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ προσπάθησε να επιστρέψει τα σημειώματα στην προϊσταμένη της εφορίας, η οποία δήλωσε αναρμόδια να τα παραλάβει.

Το απόγευμα (7 μ.μ.) προγραμματίζεται συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τις επόμενες ημέρες


Την Πέμπτη προγραμματίζεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (στη 1 το μεσημέρι) ενώ οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00-17:00).

Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πέμπτη, από τις 11:30 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα. Στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ.

Στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ακόμη, για την Πέμπτη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο, από τις 12:30 μετά το μεσημέρι ως τη λήξη ωραρίου για τα θέματα της Παιδείας και για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα Προπύλαια.

Την ίδια ημέρα στις 18:30 το απόγευμα, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.

Επίσης, η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή (25.9.2011) στις 7 το απόγευμα.

Επιπλέον, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προγραμματίζουν για την Κυριακή 24ωρη απεργία, καθώς και 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Τέλος, την πραγματοποίηση δύο 24ωρων απεργιών για τις 5 και τις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετά την κοινή τους συνεδρίαση, το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: