Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Τσιτσίραβλα τουρσί

Τσιτσίραβλα τουρσί

http://agro.in.gr/recipes/recipe/?rpid=80450 

Από: ο ξενώνας "Αμανίτα" Περιοχή: Θεσσαλία και Σποράδες, Ν. Μαγνησίας, Δ. Αλμυρού, Αλμυρός Κατηγορία: Λαχανικά
Τσιτσίραβλα τουρσί
 
 Υλικά
Κύρια Υλικά
  • Τσιτσίραβλα
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Αυγό, 1, για δοκιμή της άλμης
  • Σκόρδο, λίγες σκελίδες, σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
 Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα τσιτσίραβλα σε βραστό νερό και τα ζεματίζουμε. Παρασκευάζουμε άλμη, διαλύοντας σιγά – σιγά αλάτι σε νερό. Η άλμη μας είναι έτοιμη όταν ένα ωμό αυγό στέκεται όρθιο στο υγρό. Βάζουμε τα τσιτσίραβλα στην άλμη προσθέτοντας λίγες σκελίδες σκόρδου κομμένου σε λεπτά φετάκια. Σερβίρονται σαν μεζές για τσίπουρο με λάδι και λεμόνι ή ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: