Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αισχύλεια 2010

Αισχύλεια 2010

Δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2010
H γιορτή της Ελευσίνας, τα Αισχύλεια, που φέτος κλείνουν 35 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας θα ανοίξουν τις πύλες τους στις 24 Αυγούστου και θα μας γεμίσουν για 35 μέρες φως, μελωδίες και χρώμα καλοκαιριού.


Mουσική
24/8: Τρίφωνο - Αρχαιολογικός χώρος, ώρα 21.30, είσοδος ελεύθερη
1/9: Raining Pleasure - Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, ώρα 20.30
3/9: Σωκράτης Μάλαμας - Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, ώρα 20.30
10.9: Μ. Φαραντούρη, Ελλη Πασπαλά, Σ. Γιαννάτου - Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, ώρα 20.30
17/9: Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης - Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, ώρα 20.30

Θέατρο
Οι θεατρικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 25/8 με τους «Ιππείς» που παρουσιάζει η Θεατρική Διαδρομή σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, και ακολουθούν οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «Ορέστης» στις 29/8 σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά και «Λυσιστράτη» στις 5/9 σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα.
Στις 8/9 η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συνεχίζοντας την ερευνά της στην Κρητική Αναγέννηση παρουσιάζει το δεύτερο σχεδίασμα της Ερωφίλης (σε σκηνοθεσία Σ. Κακάλα) και στις 12/9 έρχονται από το ΚΘΒΕ οι «Αχαρνής» (σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη). Για τους μικρούς θεατρόφιλους τα Αισχύλεια φιλοξενούν στις 16/9 την οικολογική σάτιρα του Ευγένιου Τριβιζά «Για μια φούχτα μπάμιες» από την ομάδα Σκαραβαίοι (σκηνοθεσία Κώστας Ν. Φαρμασώνης), ενώ από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας που θα μας παρουσιάσει στις 18/9 τον Δον Καμίλο (σκηνοθεσία Δημήτρης Θεοδώρου).

Επιπροσθέτως στις 2 Σεπτεμβρίου η Αιμιλία Μπουρίτη και η ομάδα “συν+εργασία” θα παρουσιάσουν την χοροθεατρική παράσταση «Δυτικά Βήματα – στα βήματα της Ιεράς Οδού», σε μια βραδιά-αφιέρωμα στην Ιερά Οδό, που θα πλαισιωθεί από βιντεοπροβολή και ομιλίες από τη λογοτέχνιδα Ελένη Λαδιά, την αρχαιολόγο κυρία Καλλιόπη Παπαγγελή και τον κοινωνιολόγο κύριο Νίκο Παπαστεργιάδη,

Επιστημονική Ημερίδα
Τα Αισχύλεια και το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος - «ΔΕΣΜΟΙ» συνεχίζουν για όγδοη χρονιά τη συνεργασία τους με την Επιστημονική Ημερίδα «Το Θεατρικό Προσωπείο στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα», που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» στις 13 Σεπτεμβρίου ενώ, παράλληλα, θα εκτεθούν από τη σπάνια συλλογή του Θεατρικού Μουσείου οι μάσκες (προσωπεία) των Δελφικών Εορτών (1927) των Σικελιανών, για τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου.

Προβολές
Διήμερο Οικολογικών Ντοκιμαντέρ
θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Αυγούστου με τις προβολές των ντοκιμαντέρ «Out of balance» και «GAMBIT» αντίστοιχα, ενώ από τις 19 ως τις 23 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε τους Κινηματογραφιστές στην ομίχλη με τις ταινίες «Ακαδημία Πλάτωνος», του Φίλιππα Τσίτου στις 19/9, «Χρυσόσκονη», της Μαργαρίτας Μαντά στις 20/9, «Ακροβάτες του κήπου», του Χρήστου Δήμα στις 21/9 και «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου 23/9. Στο πλαίσιο της συνάντησης με τους Κινηματογραφιστές στην ομίχλη θα διεξαχθεί στις 22/9 ομιλία.

Εικαστικά
Τέλος, συνεχίζοντας την προσπάθεια για προβολή και αξιοποίηση των ανενεργών βιομηχανικών κτιρίων της Ελευσίνας μέσω εικαστικών παρεμβάσεων-εγκαταστάσεων, τα φετινά Αισχύλεια θα φιλοξενήσουν τη ΔΙΟΧΑΝΤΗ με έργα-εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν in situ μέσα σε εννέα κτήρια του Παλαιού Ελαιουργείου, ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών διοργανώνεται έκθεση με θέμα «Ερυσίχθων, η σύγχρονη ανάγνωση του μύθου».

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο, στην παραλία της Ελευσίνας, στον πεζόδρομο Νικολαϊδου καθώς και σε θερινό κινηματογράφο της περιοχής.

Είσοδος: 12, 5 € (φοιτητικό)

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.aisxylia.gr/

1 σχόλιο:

Jakarta είπε...

γεια, πώς είστε?
μπορείτε να κατεβάσετε web hosting πρότυπο στο blog μου.

Συνεχίστε την καλή δουλειά!