Μπακαλιάρος παστός με χορταρικά από την Κρανιά Κάτω Ολύμπου
http://www.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=381&lngChapterID=450&lngItemID=99529
Υλικά1 κιλό μπακαλιάρο παστό
300γρ. σπανάκι
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο φρέσκα σκορδάκια
1 μάτσο σέσκουλα
1 μάτσο μάραθο
1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
200γρ. ελαιόλαδο
ΕκτέλεσηΚόβουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε να ξαρμυρίσει αποβραδίς αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές. Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά. Τα καβουρντίζουμε στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Τα σιγοβράζουμε με λίγο νερό για 10 λεπτά και κατόπιν απλώνουμε από πάνω τους τις μερίδες του μπακαλιάρου. Βράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να σωθεί το νερό.
Συμβουλές
- Προσοχή στο αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος πάντα βγάζει αρκετά αλμύρα!
Πηγή: Μία συνταγή από το βιβλίο 'Πιάτα Ημέρας' της Στέλλας Κατσαρού, εκδόσεις Ποταμός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου