Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακύκλωση

Ανακύκλωση

Greekretail weekly _by Comcenter (September 3, 2009)

Πέμπτη 03 Σεπ. 2009

Ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι έχουν αποδεχθεί το γεγονός ότι ο πλανήτης κινδυνεύει. Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη που θα υπόσχεται τη διατήρηση των πηγών ενέργειας και δεν θα εξαντλεί τους διαθέσιμους πόρους. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση πως κάθε μας κίνηση θα αλλάζει το περιβάλλον τόσο όσο πρέπει, ώστε να μην μετατρέπεται σε αφιλόξενο παράγοντα για τη ζωή.
Συχνά, αντιθέσεις γεννιούνται μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν τη μία λύση και αυτών που θεωρούν πως η συγκεκριμένη πρόταση δημιουργεί νέα προβλήματα. Η τελική απόφαση, βέβαια, λαμβάνεται σύμφωνα με το ισοζύγιο της δύναμης. Ο πιο ισχυρός επιβάλλει, τελικά, την άποψή του, και η ζωή μας στη γη ακολουθεί τον συγκεκριμένο δρόμο εξέλιξης, χωρίς κανείς να παραδέχεται ανοιχτά πως παραβιάζονται βασικές κοινωνικές προϋποθέσεις.

Παράδειγμα, η πολιτική. Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, όσοι τυχεροί μπορέσαμε να ζήσουμε για λίγο σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς και συνθήκες, είχαμε λίγο χρόνο προσαρμογής μέχρι την ανακοίνωση της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Ο βαθύτερος σκοπός της, φυσικά, η βελτίωση της ζωής μας. Και η αναζήτηση όλων για άλλη μια φορά επικεντρώνεται στις νέες ιδέες και προοπτικές. Μόνο που από την πρώτη κιόλας μέρα αυτό που κυριαρχεί είναι η ανακύκλωση. Οι ίδιοι κανόνες τηλεοπτικές παρουσίας, επικοινωνιακών παιχνιδιών, έτοιμων λόγων και συνθημάτων, επαναχρησιμοποιούμενων προτάσεων και υποσχέσεων.

Η ανακύκλωση στην πράξη, δυστυχώς, χωρίς την οικονομία δυνάμεων που αυτή εξασφαλίζει, αλλά ούτε και την προοπτική της παραγωγής νέων, καλύτερων προϊόντων προς κατανάλωση.

Ξένια Μαντζιώρη

Διευθύντρια Σύνταξης Comcenter

Δεν υπάρχουν σχόλια: