Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Πεθαίνοντας στη Βομβάη

Πεθαίνοντας στη Βομβάη
ΑΠΕ
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:22
Τελευταία Ενημέρωση : 28/11/2008 09:57 http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/28/1598147.htm

Σε μια τελευταία μαρτυρία του στο BBC πριν χάσει τη ζωή του στις επιθέσεις της Βομβάης, ο 73χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Λιβέρας, Βρετανός υπήκοος κυπριακής καταγωγής, είχε διηγηθεί στο BBC τις τελευταίες του ώρες στα χέρια των ισλαμιστών μέσα στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη το θάνατο του πλούσιου επιχειρηματία, ανάμεσα στους 125 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά την έφοδο του ινδικού στρατού εναντίον των ομήρων στο πολυτελές ξενοδοχείο της Βομβάης.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), που επικαλείται τον αδελφό του Θεοφάνη, ο Λιβέρας πιάστηκε όμηρος μαζί με πολλά ακόμη άτομα την ώρα που ετοιμάζονταν να δειπνήσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου πριν «δολοφονηθούν εν ψυχρώ στη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης».

«Όλος ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Παρατηρούμε οι μεν τους δε και έχουμε συνεχώς ταχυπαλμία. Τα νεύρα όλων μας είναι σε τεντωμένο σκοινί», είχε δηλώσει στο BBC λίγο πριν πεθάνει ο Λιβέρας.

Ο Ανδρέας Λιβέρας, ο οποίος διέμενε στο Λονδίνο από το 1963, είχε τέσσερα παιδιά.

Ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες του Λονδίνου και ιδρυτής των ομώνυμων επιχειρήσεων με έδρα το Λονδίνο. Ο Ανδρεάς Λιβέρας πήγε από την Κύπρο στη Βρετανία το 1963 και εργάστηκε ως πωλητής και διανομέας σε εταιρεία ζαχαροπλαστικής για να προχωρήσει στη συνέχεια στην εξαγορά της εταιρείας, την οποία πούλησε το 1986 έναντι 130 εκατομμυρίων λιρών. Η οικογένεια Λιβέρα συνέστησε επίσης εταιρεία ενοικίασης θαλαμηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: