Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Κινητά και tablets διάφανα και 3D


Κινητά και tablets διάφανα και 3D
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=433693
Διάφανη οθόνη που προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο παρουσίασε η Samsung
 Κινητά και tablets διάφανα και 3D
Δείτε το βίντεο για τις νέες διάφανες 3D οθόνες
17
εκτύπωση  
Λονδίνο 


Προϊόντα βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά η εταιρεία Samsung. O κορεατικός γίγαντας ηλεκτρονικών προϊόντων δημιούργησε μια οθόνη διάφανη και εύκαμπτη που μπορεί να προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο.

Η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία μιας νέας γενιάς συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες που θα είναι σχεδόν αόρατα και θα έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες.

Η νέα οθόνη

Πριν λίγους μήνες οι ερευνητές της Samsung παρουσίασαν την τεχνολογία οθονών AMOLED που επιτρέπει την αναδίπλωσή τους χωρίς να φθείρονται αλλά και χωρίς να περιορίζεται αισθητά η φωτεινότητα και η ανάλυση της εικόνας. Η εταιρία παρουσίασε μάλιστα και κάποια πρωτότυπα μοντέλα κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών με οθόνες AMOLED.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν εκ νέου με τη συγκεκριμένη τεχνολογία καταφέρνοντας να δημιουργήσουν μια διάφανη 3D οθόνη. Σύμφωνα με την εταιρία η τεχνολογία που ανέπτυξαν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην δημιουργία διάφανων συσκευών που θα προβάλλουν τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο.

Οι συσκευές αυτές θα διαθέτουν και άλλες χρήσιμες εφαρμογές όπως παραδείγματος χάριν, θα μπορούν να εμφανίζουν το περιεχόμενό τους σε διάφορες γλώσσες. Τα στελέχη της Samsung δηλώνουν ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση σε εύκαμπτα κινητά τηλέφωνα και τα πρώτα μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: