Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Μάγισσες βιάζουν συστηματικά άνδρες στη Ζιμπάμπουε


Ειρήνη Ψυχάρη
Μάγισσες βιάζουν συστηματικά άνδρες στη Ζιμπάμπουε
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=432429
Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν για βιαιοπραγία εναντίον 17 ανδρών
Μάγισσες βιάζουν συστηματικά άνδρες στη Ζιμπάμπουε
Οι γυναίκες κατηγορούνται ότι συγκέντρωναν το σπέρμα των ανδρών που βίαζαν σε προφυλακτικά με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν σε τελετές.
εκτύπωση  
Χαράρε Τρεις γυναίκες οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, με την κατηγορία της «βιαιοπραγίας εναντίον ανδρών» τους οποίους βίαζαν για να παίρνουν το σπέρμα τους, το οποίο χρησιμοποιούσαν σε «μαγικές» τελετές - με το αζημίωτο φυσικά. Αν και οι Αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει ένα πανεθνικό δίκτυο μαγισσών που βιάζει συστηματικά άνδρες, χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα υπάρχει νομικό κενό, καθώς δεν προβλέπεται ο βιασμός άνδρα από γυναίκα.
«Μία από τις γυναίκες μου πέταξε νερό στο πρόσωπο και μετά μου χορήγησαν κάτι που μου προκάλεσε μεγάλη σεξουαλική επιθυμία» εξιστόρησε στη δημόσια τηλεόραση ένα από τα φερόμενα ως θύματα των τριών γυναικών, οι οποίες είχαν προσφερθεί να μεταφέρουν κάπου τον άνδρα με το αυτοκίνητό τους.

«Σταμάτησαν το αυτοκίνητο και με ανάγκασαν να κάνω σεξ μαζί τους αρκετές φορές, χρησιμοποιώντας προφυλακτικά. Οταν τελείωσαν με άφησαν στην ερημιά ολόγυμνο. Κάποιοι άνθρωποι που μάζευαν χόρτα με βοήθησαν καλώντας την αστυνομία, που με μετέφερε στο νοσοκομείο για να περάσει η επίδραση αυτού του ναρκωτικού που μου είχαν δώσει, καθώς είχα ακόμη επιθυμία να κάνω σεξ» συνέχισε. Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι βιασμένος και απογοητευμένος, επειδή όταν το είπα στη σύζυγό μου, με άφησε, παίρνοντας μαζί ένα από τα τρία παιδιά μας. Ελπίζω ότι θα επιστρέψει».
Οι γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν στην πόλη Γκουέρου, 275 χλμ. νοτιοδυτικά της Χαράρε, κατηγορούνται για βιαιοπραγία εναντίον 17 ανδρών. Στο αυτοκίνητό τους ανακαλύφθηκαν 31 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά με σπέρμα. Οι ίδιες αρνούνται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι ιερόδουλες και ότι δεν είχαν χρόνο να τα πετάξουν. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αντριου Φίρι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. «Εχουμε αναφορές από όλη τη χώρα από διαφορετικές πόλεις και επαρχίες, συμβαίνει στους αυτοκινητόδρομους. Ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει τον πραγματικό λόγο που συμβαίνει. Εχουμε ακούσει ότι συνδέεται με τελετουργικά. Περιμένουμε να μας πουν όσοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν» είπε.

Το σπέρμα πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται σε τελετουργικά που σχετίζονται με την αναγέννηση της ζωής και την επιτυχία στη δουλειά και στα οικονομικά, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι γίνονται ακόμη και...εξαγωγές! Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ένα προφυλακτικό με σπέρμα πωλείται ακόμη και έως 300 ευρώ στη γειτονική Νότιο Αφρική.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σπέρμα βελτιώνει τη τύχη» είπε ο Γουότς Ρουπαρανγκάντα, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Ζιμπάμπουε, ο οποίος πιστεύει ότι πίσω από την παράνομη πρακτική κρύβονται επιτήδειοι επιχειρηματίες.

«Οταν ταξιδεύω χρησιμοποιώ μόνο λεωφορεία, μαζί με πολύ κόσμο, δεν δέχομαι να με μεταφέρουν κάπου με αυτοκίνητο, ειδικά αν υπάρχουν γυναίκες μέσα. Πρέπει να είσαι προσεκτικός, οι γυναίκες βιάζουν άνδρες, συμβαίνει» είπε ένας άνδρας, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: