Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων


Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενεργοποιεί σχέδια πώλησης εταιριών και περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=430620
Επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων
Το αεροδρόμιο Ελληνικού είναι ένα από τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων
εκτύπωση  
Αθήνα
Μια μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Λ. Παπαδήμου, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενεργοποιεί και πάλι τα σχέδια πώλησης κρατικών εταιριών και περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Κ. Μητρόπουλοςεπιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες και προτίθεται μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να έχει «βγάλει» στις αγορές τουλάχιστον επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, για μια ομάδα κτιρίων του δημοσίου που θα πωληθούν σε ιδιώτες, μια δεύτερη ομάδα εκτάσεων του Δημοσίου προς τουριστική αξιοποίηση, τον ΟΔΙΕ, τον οργανισμό που διοργανώνει ιπποδρομίες, τις εταιρίες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ , όπως και τα κρατικά λαχεία.

Επιπλέον έπειτα από αποτυχία των γερμανών της Χόχτιφ να πωλήσουν το μερίδιό τους αξιολογούνται άλλα σχήματα και συντόμως πρόκειται να κατατεθούν σχετικές προτάσεις από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

.Οπως εξηγούν στο «ΒΗΜΑ»  ανώτερα στελέχη του Ταμείου το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η απροθυμία των επενδυτών Ελλήνων και ξένων να αναλάβουν ρίσκο όχι στην χώρα μας αλλά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα απέτυχαν για παράδειγμα αντίστοιχα σχέδια αποκρατικοποίησης αεροδρομίων στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ωστόσο επιμένουν ότι το Ταμείο είναι υποχρεωμένο να προετοιμάσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις ώστε όταν οι αγορές ανοίξουν να μην υπάρξουν διαδικαστικές καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: