Το gazzetta.gr βρίσκεται στη Γερμανία για ποδοσφαιρικό λόγο, όμως οι Γερμανοί ασχολούνται με τα πολιτικά. Η εφημερίδα WELT KOMPAKT κυκλοφόρησε με ένα... άγαλμα του Γιώργου Παπανδρέου και αναρωτιέται: «Ιδιοφυΐα ή βλαξ;»!
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι το κύριο θέμα της εφημερίδας, με το πρωτοσέλιδο να είναι άκρως αφιερωμένο στον Γιώργο Παπανδρέου. Οι Γερμανοί έχουν φτιάξει ένα σκίτσο του που είναι άγαλμα και έχουν πάνω από το κεφάλι του την ερώτηση «Genie oder wahnsinn?», το οποίο μεταφράζεται: «Ιδιοφυΐα ή βλαξ;»!
Το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τον Ολυμπιακό έχει περάσει απαρατήρητο από το συγκεκριμένο έντυπο, το οποίο γράφει στο πρωτοσέλιδό του κάτω από τη μορφή του Γιώργου Παπανδρέου:
Ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την Ευρώπη σε παροξυσμό. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία. Έχει θέσει σε πλήρη κίνδυνο άπαντες με τα σχέδια του δημοψηφίσματος στη χώρα του. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα λάβει τα νέα μέτρα. Πάντως, είναι πρόθυμος να στηρίξει τα μέτρα διατήρησης. Η Ευρώπη βυθίζεται σε νέα κρίση! Οι Έλληνες λένε ναι, θα μπορούσε να είναι το επικίνδυνο παιχνίδι του Παπανδρέου. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν σε ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη! «Δεσμεύεται να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, την πλήρη και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής να διασφαλίσει ότι χρειάζεται σήμερα από ποτέ », δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σάιμπερτ.