Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς Αθήνα: Δώστε τον ήλιο για να πάρετε δάνειο

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς Αθήνα: Δώστε τον ήλιο για να πάρετε δάνειο
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=407318 
Ζητεί να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επιχειρήσεις της χώρας του
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς Αθήνα: Δώστε τον ήλιο για να πάρετε δάνειο
Νέες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο δάνειο θέτει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

43Share
εκτύπωση 
Αθήνα

«Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν να εξάγει η ηλιακή ενέργεια σε εμάς» δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit.

Στην ίδια συνέντευξη η οποία θα δημοσιευθεί αύριο επισημαίνει ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος. «Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό» δήλωσε ο Σόιμπλε. Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι οι προτάσεις του δεν έχουν «εθελοντικό χαρακτήρα» αλλά αποτελούν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε συνδέει τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα με «ιδιωτικοποιήσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας» και επισημαίνει ότι πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα και οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξεφύγουμε όσο μπορούμε από τη λογική της διασποράς των επιδοτήσεων».


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει πεπεισμένος ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη χρηματοδότηση της Ελλάδας με μία ουσιαστική συμμετοχή. Κατά την άποψή του, «όλοι έχουν συμφέρον για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, τόσο τα κράτη μέλη όσο και οι ιδιώτες πιστωτές. Ως εκ τούτου θα
συμμετάσχουν τόσο τα κράτη της Ευρωζώνης όσο και οι ιδιώτες στο νέο πακέτο για την Ελλάδα»
.

«Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους» κατέληξε ο γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: