Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Eρχεται το προφυλακτικό-«βιάγκρα»


Eρχεται το προφυλακτικό-«βιάγκρα»
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=400040 
Υπόσχεται μαραθώνιες επιδόσεις με ασφάλεια
Eρχεται το προφυλακτικό-«βιάγκρα»
Ενίσχυση των σεξουαλικών επιδόσεων χαρίζει το νέο προφυλακτικό βρετανικής εταιρείας

1Share
εκτύπωση 
Λονδίνο
Ένα προφυλακτικό που υπόσχεται να εκτοξεύσει την στυτική απόδοση στα ύψη δημιούργησαν οι ειδικοί της βρετανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Futura Medical.

To νέο προϊόν, με την κωδική ονομασία CSD500, διαθέτει μια εσωτερική επίστρωση αγγειοδιασταλτικού τζελ για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο ανδρικό μόριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση της στύσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, το προφυλακτικό-«βιάγκρα» δεν απευθύνεται σε άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας: αντίθετα, έχει σχεδιαστεί για όσους παραπονούνται για έλλειψη διάρκειας στη στύση τους και ιδιαίτερα κατά τη χρήση προφυλακτικού.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού αποφεύγει τη χρήση προφυλακτικού καθώς, όπως ισχυρίζεται, επηρεάζει τις σεξουαλικές τους επιδόσεις.
Το CSD500, υποστηρίζουν οι κατασκευαστές, υπόσχεται στους χρήστες του ταυτόχρονα ασφάλεια και επιδόσεις.
«Σέξι» στοίχημα
Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν ένα γενόσημο φάρμακο υπό μορφή γέλης, που χορηγείται για την αντιμετώπιση της ασταθούς στηθάγχης – ενός παροξυσμού θωρακικού πόνου που οφείλεται στην ελλιπή διοχέτευση αίματος στην καρδιά.
Με τη βοήθεια μιας μυστικής πατέντας κατάφεραν να στερεοποιήσουν το αγγειοδιασταλτικό τζελ στο εσωτερικό του προφυλακτικού, ώστε μην διαρρέει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
«Το μεγάλο στοίχημα ήταν να καταφέρουμε να στερεοποιήσουμε την ουσία αυτή χωρίς να πάθει ζημιά το προφυλακτικό» αναφέρει ο διευθύνοντας σύμβουλος της Futura Medical, Τζέιμς Μπάρντερ.
«Κάποιες ουσίες καταστρέφουν το λάτεξ πολύ γρήγορα» προσθέτει, υπογραμμίζοντας την περιπλοκότητα της ανάμιξης του φαρμάκου με το λιπαντικό του προφυλακτικού.
Σύντομα στο …κρεβάτι σας
Για την ώρα, τα δικαιώματα της πατέντας έχουν παραχωρηθεί στη μεγάλη εταιρεία προφυλακτικών Durex. Σύντομα το προφυλακτικό-«βιάγκρα» αναμένεται να λάβει έγκριση από την αρμόδια βρετανική ρυθμιστική αρχή (MHRA), γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να διατεθεί στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο, σε περίπτωση που οι κατασκευαστές αναζητήσουν έγκριση και από την αμερικανική αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τότε πολύ πιθανόν να χρειαστούν νέες κλινικές δοκιμές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: