Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εϊμι Γουάινχαουζ Συναυλία στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα

Εϊμι Γουάινχαουζ
Συναυλία στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=383429&dt=09/02/2011 

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011  [ 10:19 ]
Εκτύπωση Αποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράς Μεσαίο μέγεθος γραμματοσειράς Μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο Delicious Προσθήκη στο Facebook Προσθήκη στο Newsvine Bookmark Προσθήκη στο Twitter
Με το πρώτο άλμπουμ της «Frank» το 2003 δημιούργησε αίσθηση, πούλησε αρκετά βραβεύτηκε αλλά τίποτε ακόμη δεν φανέρωνε τη συνέχεια που ξέρουμε
Εχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες της δεκαετίας, ενώ με το ταλέντο της αλλά και την πολυτάραχη ζωή της έχει απασχολήσει όσο λίγες το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης. Ο λόγος για την Έιμι Γουάινχαουζ, που στις 22 Ιουνίου θα δώσει συναυλία στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ejekt Festival.

Ο χώρος της συναυλίας δεν έχει ανακοινωθεί. Πιθανότατα θα γίνει σε κάποιο κλειστό ή ανοιχτό χώρο της παραλιακής.

Πολλά από τα τραγούδια της Έιμι Γουάινχαουζ («Rehab», «You Know I'm No Good», «Back To Black», «Tears Dry On Their Own», «Love Is A Losing Game», «Stronger Than Me», «Take The Box», «In My Bed/You Sent Me Flying») έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Είναι η μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη, εδώ και πολλά χρόνια, που έχει απασχολήσει τόσο πολύ το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης τόσο με το απίστευτο ταλέντο της, όσο και με την πολυτάραχη ζωή της. Όλοι μιλούν για μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες στην ιστορία και την συγκρίνουν με μύθους όπως την Μπίλι Χόλιντεϊ.

H επίδραση που έχει η Έιμι Γουάινχαουζ στη μουσική βιομηχανία είναι τόσο μεγάλη, ώστε να δημιουργηθεί ο όρος «το φαινόμενο Γουάινχαουζ» για να περιγράψει πώς η επιτυχία της άνοιξε τον δρόμο για την ολική επαναφορά της βρετανικής μουσικής στο παγκόσμιο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά τους Beatles.

Και όλα αυτά με μόλις δύο δίσκους: Το 2003, σε ηλικία μόλις 20 ετών, με το ντεμπούτο της «Frank» κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, να κερδίσει πολλές διακρίσεις αλλά και, το πιο εντυπωσιακό, να ξανακάνει μόδα την jazz μουσική!

Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά στην επιτυχία που γνώρισε από το 2007 και έκτοτε, με τον απόλυτο δίσκο της δεκαετίας: το «Back In Black» έχει πουλήσει ώς σήμερα πάνω από 10.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχει γίνει πλατινένιος σε δεκάδες χώρες. Είναι ο δίσκος που έκανε μόδα τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, μια Βρετανή καλλιτέχνης κατάφερε να κατακτήσει την Αμερική. Ο δίσκος έμεινε για μήνες στις κορυφές των αμερικάνικων charts και κέρδισε 5 βραβεία Grammy.

Το «Back In Black» είναι επίσης ο δίσκος που επανέφερε στη μόδα την μουσική των 50ς και 60ς, χάρη στον μοναδικό συνδυασμό του rock & roll, r'n'b και soul των τραγουδιών της Έιμι. Η σαρωτική επιτυχία του έσπασε τα όρια της μουσικής και πέρασε στην ευρύτερη ποπ κουλτούρα: η εμφάνισή της, με τα vintage ρούχα και τα εντυπωσιακά χτενίσματα, έγινε πρότυπο για αμέτρητες γυναίκες, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί δραστικά η βιομηχανία της μόδας.

To 2011 είναι η χρονιά της μεγάλης επιστροφής της: μέσα στην άνοιξη έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος νέος της δίσκος. Καθώς έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το «Back To Black», η προσμονή του κοινού είναι τεράστια και η κυκλοφορία αυτή είναι το δισκογραφικό γεγονός για φέτος. Επίσης, είναι η χρονιά που η Έιμι Γουάινχαουζ επιστρέφει στις περιοδείες μετά το 2008.

Εισιτήρια πωλούνται προς 50 ευρώ στο www.ticketarena.gr και από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στα καταστήματα Public Αθήνας και Tickethouse Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Την ημέρα του φεστιβάλ θα πωλούνται προς 55 ευρώ μόνο από τα ταμεία του.

Πληροφορίες: 210 9611118 και στο www.detoxevents.gr
Εκτύπωση Αποστολή με Email

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=383429&dt=09/02/2011#ixzz1DSQ8r7NG

Δεν υπάρχουν σχόλια: