Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΣΚΑΡ 2011 Οι βασικές υποψηφιότητες

ΟΣΚΑΡ 2011
Οι βασικές υποψηφιότητες

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=385179&dt=17/02/2011 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011  [ 17:23 ]
Εκτύπωση Αποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράς Μεσαίο μέγεθος γραμματοσειράς Μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο Delicious Προσθήκη στο Facebook Προσθήκη στο Newsvine Bookmark Προσθήκη στο Twitter
Ο Κρίστιαν Μπέιλ δίνει οδηγίες στον Μαρκ Γουόλμπεργκ σε σκηνή από το πυγμαχικό δράμα «The fighter» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ
Στις 27 του Φεβρουαρίου, για 83η φορά στην ιστορία του θεσμού των Οσκαρ, θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά την τελευταία τριακονταετία, η συγκεκριμένη τελετή, την οποία θα παρουσιάσουν ο Τζέιμς Φράνκο και η Αν Χάθαγουεϊ, συγκεντρώνει την προσοχή των ελλήνων: ο «Κυνόδοντας», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθέτησε (μόνος του) ο Γιώργος Λάνθιμος, ξανάφερε την Ελλάδα στην πεντάδα των υποψηφίων για το ξενόγλωσσο Οσκαρ_ κάτι που είχε να συμβεί από το 1978 με την «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη.
Αν όμως η αγωνία σε αυτήν την κατηγορία στην Ελλάδα έχει σπάσει θερμόμετρο, δεν είναι βέβαιο ότι κάποιες άλλες κατηγορίες προκαλούν ισάξια αγωνία. Δύσκολα, για παράδειγμα, μπορούμε να φανταστούμε το Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου να απονέμεται σε κάποιον εκτός του Κόλιν Φερθ, του οποίου η ερμηνεία στον «Λόγο του βασιλιά» (υποδύεται τον τραυλό βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιο ΣΤ’) του έχει ήδη χαρίσει δεκάδες άλλα βραβεία αλλά και την αποδοχή του κοινού. Δύσκολα, επίσης, μπορούμε να φανταστούμε μια ηθοποιό εκτός της Νάταλι Πόρτμαν να κερδίζει το Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου γιατί η Πόρτμαν πέτυχε την πιο σύνθετη ερμηνεία της καριέρας ζωής της παίζοντας την μπαλαρίνα στο σκοτεινό και πολύπλευρο φιλμ του Ντάρεν Αρονόφσκι,«Μαύρος κύκνος».
Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας δείχνει να επικρατεί το «Social network» του Ντέιβιντ Φίντσερ που είναι το φαβορί και στην καλύτερη σκηνοθεσία. Το φιλμ ασχολείται με το παρασκήνιο της δημιουργίας του κοινωνικού δικτύου facebook και έχει προκαλέσει θόρυβο ακριβώς λόγω του καυτού θέματός του και όχι επειδή είναι μια σπουδαία ταινία. Βέβαια, η κατηγορία της καλύτερης ταινίας μπορεί να κρύψει πολλές εκπλήξεις γιατί από πέρσι οι υποψήφιες ταινίες είναι 10.
Ενδιαφέρον επίσης στοιχείο της εφετινής χρονιάς, είναι η παρουσία πολλών νέων προσώπων στις κατηγορίες των ηθοποιών, είτε στους Α’ είτε στους Β’ ρόλους. Ο 33 χρόνος Τζέιμς Φράνκο, ο 27 χρόνος Τζέσι Αϊζενμπεργκ, η 20 χρονη Τζένιφερ Λόρενς και η 14 χρονη Χέιλι Στάινφελντ δεν έχουν ξαναπροταθεί ποτέ για Οσκαρ και κατάφεραν να μπουν στην πεντάδα με το σπαθί τους.
Εκτύπωση Αποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράς Μεσαίο μέγεθος γραμματοσειράς Μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο Delicious Προσθήκη στο Facebook Προσθήκη στο Newsvine Bookmark Προσθήκη στο Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: