Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το χέβι µέταλ έδιωξε τους λύκους

Το χέβι µέταλ έδιωξε τους λύκους 

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4615011 

Το κινητό τηλέφωνο, οι Creed και η ψυχραιµία έσωσαν τη ζωή 13χρονου Νορβηγού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΩ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

O 13χρονος Γουόλτερ Εϊκρεµ  αντιµετώπισε τέσσερις λύκους µε  µοναδικό όπλο τη... χέβι µέταλ  µουσική που έπαιζε στο κινητό του
Το αίµα του πάγωσε όταν, γυρνώντας από το σχολείο, βρέθηκε πρόσωπο µε πρόσωπο µε τέσσερις λύκους. Κι όµως, ο 13χρονος Γουόλτερ Εϊκρεµ από τη Νορβηγία δεν το έβαλε στα πόδια. Γιατί απλούστατα στα χέρια του και για την ακρίβεια στ’ αυτιάτου είχε το πιο ισχυρό όπλο:το αγαπηµένο του χέβι µέταλ συγκρότηµα, τους Creed.

Οπως σχεδόν κάθε µέρα, ο µικρός Γουόλτερ κατέβηκε από το σχολικό και µε τα ακουστικά στ’ αυτιά πήρε τον δρόµο της επιστροφής. ∆ιασχίζοντας τον λόφο για να φθάσει στο σπίτι του, διέκρινε από µακριά έναν γκρι κινούµενο όγκο.«Στην αρχή νόµιζα ότι µπορεί να είναι οι σκύλοι του γείτονα», διηγήθηκε αργότερα στη νορβηγική εφηµερίδα «VG». Στην πραγµατικότητα όµως απέναντί του είχε τέσσερις λύκους.

Οπως ήταν αναµενόµενο, ο Γουόλτερ τροµοκρατήθηκε. ∆εν το έδειξε όµως ούτε στιγµή.Αντ’ αυτού, έκανε ό,τι τον είχε συµβουλεύσει ο πατέρας του: έβγαλε τα ακουστικά από το κινητό κι έβαλε την ένταση στη διαπασών έτσι ώστε από τα µικρά ηχεία να ακούγεται όσο το δυνατόν πιο δυνατά η µουσική.Παράλληλα, ούρλιαζεκι εκείνος µε όλη τη δύναµή τουκαι χτυπούσε µε µανία τα χέρια του.

«Το χειρότερο που µπορείς να κάνεις είναι να τρέξεις, γιατί µε αυτόν τον τρόπο είναι σαν να τους προκαλείς να σε κυνηγήσουν», εξηγεί. «Εξάλ λου, ήµουν τόσο φοβισµένος που, ακόµη και να το ήθελα, δεν µπορούσα να τρέξω», εξοµολογείται.

Πράγµατι, το σχέδιο πέτυχε. Σύµφωνα µε τον Γουόλτερ, οι λύκοι έφυγαν χάρη στο τραγούδι «Overcome» των Creed, της αγαπηµένηςτου µπάντας από την Αµερική.

«Αισθάνοµαι τύψεις γιατί δεντον πήρα από το σχολείο, ανκαι ήξερα ότι στην περιοχή υπάρχουν λύκοι. Το προηγούµενο βράδυ είδαµε τρεις την ώρα που βάζαµε τα άλογα στον στάβλο», αποκαλύπτει στην τοπική εφηµερίδα «Rakkestad Avis» η µητέρα του Γουόλτερ.

Τέλος καλό, όµως, όλα καλά. Κάτι οι συµβουλές των γονιών του, κάτι η αγαπηµένη του µουσική, ο νεαρός χεβιµεταλάς γύρισε σπίτι σώος και αβλαβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: