Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Ραγδαίες αναμένονται και οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Siemens

Ραγδαίες αναμένονται και οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Siemens
ΑΠΕ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=912127&lngDtrID=244

Αθήνα

Δείτε το βίντεο...Στα επόμενα βήματα του εισαγγελέα που εξετάζει την υπόθεση Siemens στρέφεται το ενδιαφέρον μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Τα Νέα της Παρασκευής, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει πλέον στα χέρια του εκτός από καταθέσεις και άλλα έγγραφα, επιβαρυντικά για τον Θ. Τσουκάτο, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens.
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα για τα μαύρα ταμεία που «ανοίγει σαν βεντάλια, αντί να κλείνει, όπως αναμενόταν μετά τις εξηγήσεις των υπόπτων», κινείται σε τρεις βασικούς άξονες που καταλήγουν σε πρώην υπουργούς επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ενώ στα δικαστήρια της Ευελπίδων φθάνουν πληροφορίες για ενδεχόμενη εμπλοκή υπουργών και από το στρατόπεδο της ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ο κ. Τσουκάτος θα κληθεί να δώσει στοιχεία στον εισαγγελέα προκειμένου να αποδείξει ότι τα χρήματα δεν τα κράτησε για τον εαυτό του, αλλά κατέληξαν στο ταμείο του κόμματος.
«Σε περίπτωση που οι αποδείξεις τις οποίες θα εισφέρει ο κ. Τσουκάτος δεν πείσουν τον εισαγγελέα, τότε εκείνος είναι υποχρεωμένος να ερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Αν πάλι δείξει ότι τα χρήματα πήγαν στο κόμμα, τότε ανοίγει διάπλατα η πόρτα για να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική διαχείριση των χρημάτων που κατέληγαν στο ΠΑΣΟΚ την επίμαχη περίοδο» σχολίαζαν χαρακτηριστικά νομικοί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Στο δεύτερο μέτωπο που άνοιξε μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε υπουργικό λογαριασμό με δικαιούχο τον «Α. Rocos», ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου έχει ήδη καλέσει συνεργάτη του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη, στον οποίο φέρεται να ανήκει το ιδιόγραφο σημείωμα που παρέπεμπε στον λογαριασμό της Γενεύης, όπου κατέληξαν τα δέκα εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρεία.
Ο ίδιος ο συνεργάτης δηλώνει πλήρη άγνοια για το θέμα, ενώ ο εισαγγελέας προτίθεται -αν χρειαστεί- να δώσει εντολή για τη διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να φτάσει στον συντάκτη του επίμαχου σημειώματος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: