Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Έφτασε το πρώτο αυτοκίνητο νερού !!!

Έφτασε το πρώτο αυτοκίνητο νερού

Πέμπτη 13:05


Κουραστήκατε από την καλπάζουσα αύξηση των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου;
Μία Ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε ένα ηλεκτρικό οικολογικό αυτοκίνητο, το οποίο, όπως ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία, κινείται μόνο με νερό.
Η Genepax παρουσίασε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο στην Οζάκα, ισχυριζόμενη πως ένα λίτρο νερού (βρόχινο, θαλασσινό ή ποταμίσιο) είναι αρκετό για να κινήσει το αυτοκίνητο για μία περίπου ώρα με ταχύτητα 80 χλμ.
«Το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται, αρκεί να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό και να γεμίζεται το ρεζερβουάρ κάθε τόσο,» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Genepax, Kiyoshi Hirasawa.
«Δεν χρειάζονται ειδικές υποδομές για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες του, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρόσθεσε ο Hirasawa.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί νερό στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του. Η γεννήτρια αναλαμβάνει να διασπάσει το νερό και το χρησιμοποιεί προκειμένου να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια.
Ωστόσο, είναι άγνωστο ακόμα εάν το αυτοκίνητο θα κάνει ποτέ την εμφάνισή του στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Η Genepax δήλωσε πως έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να κατοχυρώσει την πατέντα και ελπίζει να μπορέσει να συνεργαστεί στο μέλλον με τις Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες για την μαζική κατασκευή και την εμπορική διάθεση του νέου αυτού υδροκίνητου αυτοκινήτου.
Financial Express

Δεν υπάρχουν σχόλια: