Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Συνελήφθησαν μέλη διεθνούς σπείρας που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών

Συνελήφθησαν μέλη διεθνούς σπείρας που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών
http://greece.flash.gr/soon/2008/6/21/39621id/
Αστυνομικοί της ασφάλειας Καλαμάτας εντόπισαν δύο αλλοδαπούς, 34 και 36 χρονών, τους οποίους προσήγαγαν και από την εξέταση που τους έγινε, προέκυψε ότι είναι μέλη διεθνούς σπείρας αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία είχαν συγκροτηθεί σε ομάδα με διαρκή δράση, διαπράττοντας κακουργηματικές πράξεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.
Τα μέλη της σπείρας με αυτοσχέδιους μηχανισμούς παγίδευαν ΑΤΜ τραπεζών και υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα καρτών ανάληψης, κατασκεύαζαν στη συνέχεια κάρτες - κλώνους και προχωρούσαν σε παράνομες αναλήψεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Καλαμάτα, όπου διέμεναν οι δύο προσαχθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα USB στίκ μνήμης, τέσσερα στόμια καρτών ΑΤΜ εκ των οποίων τα δύο παγιδευμένα, τρία μεταλλικά πληκτρολόγια ΑΤΜ, δύο ακουστικά blue tooth κινητών τηλεφώνων, διάφορα εργαλεία. Σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάρτες τραπεζών και κινητά τηλέφωνα.
Από ιδιωτική τράπεζα διαπιστώθηκε παγίδευση του ΑΤΜ του καταστήματός της στην Καλαμάτα και με τα προσωπικά δεδομένα των καρτών που εκλάπησαν έγιναν συναλλαγές με πλαστές κλωνοποιημένες κάρτες στην Αθήνα, την Ιταλία, την Κένυα και τη Βουλγαρία. Συνολικά μέχρι σήμερα στην τράπεζα έχουν προσέλθει 42 πελάτες, οι οποίοι αμφισβητούν τις συναλλαγές συνολικού ύψους 64.841, 14 ευρώ.
Επίσης, στις 6 και 7 Ιουνίου καθώς και στις 11 Ιουνίου παγιδεύτηκαν με την ίδια μέθοδο ΑΤΜ άλλης ιδιωτικής τράπεζας στην Καλαμάτα και στην Πάτρα, απ΄ όπου εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα καρτών και αφαιρέθηκαν μέχρι σήμερα από την Καλαμάτα και την Πάτρα 27.680 ευρώ, ενώ η επ΄ απειλούμενη ζημιά φθάνει στο χρηματικό ποσό των 79.410 ευρώ σύμφωνα με πληροφόρηση υπαλλήλου της τράπεζας.
Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και επειδή προέκυψε ανάλογη παράνομη δράση τους και στην Πάτρα, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: