Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Νεαρός αυτοκτόνησε με 'συνταγή θανατηφόρου αερίου' που βρήκε στο διαδίκτυο

Νεαρός αυτοκτόνησε με 'συνταγή θανατηφόρου αερίου' που βρήκε στο διαδίκτυοΑΠΕ
Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008 11:09

http://www.naftemporiki.gr/news/

Οι κάτοικοι ενός κτιρίου στην πόλη Καναζάβα της κεντρικής Ιαπωνίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας αναθυμιάσεων τοξικών αερίων που προκλήθηκαν όταν ένας συγκάτοικός τους αυτοκτόνησε.
Από τον Μάρτιο τουλάχιστον 180 άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους εισπνέοντας θανατηφόρο αέριο που παρασκεύασαν με απολυμαντικά και προϊόντα μπάνιου, ακολουθώντας συνταγή που βρήκαν στο Διαδίκτυο.
Την Τετάρτη το πτώμα ενός εικοσάχρονου βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του ανάμεσα σε μπουκάλια με απολυμαντικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καναζάβα.
"Αναγκαστήκαμε να απομακρύνουμε 34 άτομα από το κτίριο. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο", διευκρίνισε ο ίδιος.
Όπως και στις άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αυτοκτονίας, οι αυτόχειρες είχαν γράψει μια φράση στην πόρτα του μπάνιου: "προσοχή θανατηφόρο αέριο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Για να σταματήσουν οι τραγικές αυτές αυτοκτονίες, η ιαπωνική αστυνομία ζήτησε από τους δημιουργούς της συγκεκριμένης ιστοσελίδας να αφαιρέσουν την επικίνδυνη συνταγή και η Ένωση Φαρμακοποιών ζήτησε από τα μέλη της να μην πωλούν προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του θανατηφόρου αερίου.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί δραματικά στην Ιαπωνία με 24 ανθρώπους στους 100.000 να αυτοκτονούν, ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 16 στους 100.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ιαπωνία, οι πιό πολύ άντρες. Ένας Γιαπωνέζος στους πέντε παραδέχεται πως έχει σκεφτεί σοβαρά να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με επίσημη έρευνα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΒΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς που ανταλλάσσονται στα blogs.
Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος,ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.
Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος,τη Κυριακή 15-6-2008,στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο.

--ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ--